Már otthon gyógyulhat

2023.04.24. 18:15

Hazaengedték a kórházból a nagykőrösi kislányt, akinek a keze elektromos húsdarálóba szorult – videóval

Miután a nagymama befejezte a húsdarálást, kikapcsolta a gépet és mosogatni kezdett, amikor kisunokája egy pillanat alatt ott termett, bedugta a kezét a húsdarálóba, majd bekapcsolta azt. Csak a vakszerencsén és mamája gyorsaságán múlt, hogy a kis Olga kezét nem csavarta meg a gép. A gyermeket a Heim Pál Gyermekkórházba szállították.

baon.hu

A gyermeket a mentőhelikopter szállította a Heim Pál Gyermekkórházba

Fotó: Csudai Sándor / origo.hu / illusztráció

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyermeket mentőhelikopter szállította a Heim Pál Gyermekkórházba, a kezén a daráló fémszerkezetével, melyet nem tudtak eltávolítani az életmentők. Szülei dolgoztak, így nagymamája volt mellette, akinek még mindig szörnyű lelkiismeret-furdalása van a történtek miatt.

– „Már egy hét eltelt, de még mindig szörnyen érzem magam. Nagyon megviselt, még most is bele vagyok betegedve. Ha becsukom a szemem, mást nem látok, csak azt a darálót a kezén. Nem számít, ha megbüntetnek, ha elítélnek, a legfontosabb, hogy nem kellett amputálni a kisunokám kezét. Nem is tudom elmondani szavakkal, mekkora boldogság, hogy megmarad a keze – írja a Blikk nyomán a life.hu

A nagymamát kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják.

Az édesapa, Lóránd annyit tett hozzá, hogy nincs nagy baj a kis Olga vérkeringésével se és az idegszálakat is rendbe hozták, így a teljes gyógyulás után újra tökéletesen tudja majd használni a kezét.

– „Nagyon hálásak vagyunk a szakembereknek, akik csodát műveltek a kislányunkkal” – fűzte hozzá.

A Heim Pál Gyermekkórházban dr. Füle István kézsebész és dr. Wéber Gabriella gyermeksebész műtötte meg a kislányt. Wéber doktor úr elmondta, hogy a kislány keze reményei szerint teljesen helyre fog jönni, de ez legtöbbször nem így van, ilyen esetekben többnyire amputálni kell a kézfejet.

A rendőrség eljárást indított a nagymama ellen.

A balesetről a Tények is beszámolt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában