Prevenció

2023.04.03. 13:35

A figyelmeztetés ellenére is szabályt szegtek a szülők Bács-Kiskunban

A többség betartotta a szabályokat, de így is 17 gyerek mindenféle gyermekbiztonsági felszerelés nélkül utazott Bács-Kiskunban.

baon.hu

Kilencen nem használtak biztonsági övet, valamint 17 esetben sajnos nem volt semmilyen gyermekbiztonsági rendszer az autóban

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, egy hete Bács-Kiskun vármegyében az oktatási intézményekbe gépkocsival érkező szülőket és gyermekeiket állított meg a rendőrség – írja a police.hu. Az ellenőrzés ekkor még preventív jellegű volt, ha mindent rendben találtak, akkor egy csokival jutalmazták a szabálykövetőket. A rendőrség a weboldalán és a helyszíneken is felhívta a figyelmet, hogy a következő hétfőn ismét ellenőrizni fognak, de ekkor már a szabálytalankodókkal szemben szankciót fognak alkalmazni.

Hétfőn az ellenőrzés során kilencen nem használtak biztonsági övet, valamint 17 esetben sajnos nem volt semmilyen gyermekbiztonsági rendszer az autóban, sőt két iskolába érkező szülő autójának műszaki hiányosságára is fény derült.

A közlekedési szabályok betartás életet menthet. Ne sodorja veszélybe mások, de legfőképpen gyermeke életét!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában