Zsarolás

2023.03.02. 09:05

Verőlegényekkel fenyegette meg volt élettársát egy jánoshalmi férfi – videóval

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség zsarolás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a szakítást követően volt élettársától veréssel fenyegetve pénzt követelt, mivel szerinte a nő a kapcsolatuk alatt érdemtelenül spórolta össze egy lakás árát.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a jánoshalmi férfi és a nő négy évig éltek élettársakként együtt. A szakítás után a közös tulajdonú ingatlanukat eladták és elosztották egymás között. Amikor 2021 augusztusában a nő szakított és elköltözött a közös otthonukból, a férfi nyomozni kezdett volt párja anyagi helyzete és magánélete után és megtudta, hogy a nő még az együttélésük idején, az ő tudomása nélkül vásárolt magának egy ingatlant, ahová a szakításukat követően beköltözött, illetve más férfiakkal is kapcsolatot ápolt.

A férfi dühében visszakövetelte tőle a közös ingatlan eladásából rá eső 1,7 millió forintot, megfenyegette a nőt, hogy megveri és kiveri a fogait, ha nem fizet neki.

A nő két részletben valamivel több, mint 1 millió forintot átutalt a vádlottnak annak reményében, hogy – bár a tartozást nem ismerte el – a férfi felhagy a napi szintű személyes és telefonos háborgatással, valamint a további követelőzéssel. 

Nem így történt, mert a volt élettársa még hónapokon át többször is azzal fenyegette a nőt, hogy külföldi behajtó ismerőseivel megvereti, ha nem teljesít. Bár a nőben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, a zsaroló követelésének nem tett eleget.

Az ügyészség a férfit zsarolással vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetést javasol. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában