Bács-Kiskun

2023.03.28. 09:57

Közel negyven bejelentést kaptak a tűzoltók a viharos szél miatt

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 40 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Szabadszálláson, a Honvéd utcában nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze hétfőn délután. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók a vizet szivattyú segítségével eltávolították – közölte a bacs.katasztrofavedelem.hu.

Családi ház kéményében lerakódott korom izzott hétfőn késő délután Császártöltésen, a Keceli utcában. A császártöltési önkéntes és a keceli önkormányzati tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres melléképület hétfőn este Foktőn, az Aradi utcában. A kalocsai, a solti és a bajai hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. A tűzoltók az oltási munkálatok közben az épületből kivittek két gázpalackot. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

A viharos erejű szél okozta károk felszámolásával kapcsolatosan 39 esetben érkezett állampolgári bejelentés. A vármegye több pontján a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, vezetékekre, épületekre dőltek, valamint érkezett bejelentés a szél által megbontott tetőszerkezetekről is. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában