Katasztrófavédelem

2023.03.29. 09:11

A viharos szél és tűzesetek is munkát adtak a tűzoltóknak Bács-Kiskunban – galériákkal

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 21 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

baon.hu

Kiskunhalason is okozott kárt a viharos szél

Fotó: Pozsgai Ákos

Három kamion volt érintett abban a közlekedési balesetben, ami az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán történt kedden délelőtt, Lajosmizse közelében. Egy ember nem tudott kiszállni az egyik járműből. A műszaki mentést végző lajosmizsei önkormányzati és kecskeméti hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a kamion fülkéjéből a sérültet, majd átadták a mentőknek – derül ki a katasztrófavédelem összefoglalójából. 

Egy szemeteskuka égett kedden este Kecskeméten, a Károly Róbert körúton. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet vizespalackkal eloltották.

Egy használaton kívüli disznóólban fanyesedék égett keddről szerdára virradóra Kerekegyházán, a Széchenyi utcában. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és az erős szél okozta károk felszámolásával kapcsolatosan 20 esetben kérték a tűzoltók segítségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában