Kék hírek

2023.02.07. 08:42

32 migránst zsúfolt be a furgon levegőtlen rakterébe

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség embercsempészés miatt vádat emelt egy szenegáli férfival szemben, aki a furgonja szűk rakterébe 32 határsértőt bezsúfolva menekült az őt üldöző rendőrök elől, majd miután durrdefektet kapott, megpróbált elfutni.

baon.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint az Olaszországban élő szenegáli férfi az ismeretlen megbízója által felajánlott négyezer euróért cserébe vállalta, hogy a Szerbia felől Magyarország területére tiltott módon belépő, személyes okmányok nélküli határsértőket a déli határszakasztól az osztrák határig szállítja Nyugat-Európába. A vádlott az egyik közismert üzenetküldő alkalmazáson kapott gps koordináták alapján 2022. október 14-én délelőtt egy földút melletti erdős területen 17 pakisztánit, 12 indiait és 3 afgánt vett fel az olasz rendszámú furgonjának ülések nélküli rakterébe. Nem sokkal később a kunszentmiklósi rendőrök Apostag belterületén igazoltatni akarták, ő azonban a rendőri jelzés ellenére sem állt meg. Menekülés közben ráadásul durrdefektet kapott, majd a gépkocsiból kiugorva elfutott a rendőrök elől, akik 150 méter üldözés után utolérték és elfogták – számolt be az ugyeszseg.hu.

Az embercsempész furgon alig 6 négyzetméteres, szellőzés nélküli, zárt rakterében összezsúfolódott 32 migráns nehezen kapott levegőt, miután a vádlott rájuk csukta a csak kívülről nyitható hátsó ajtót. A sötét, levegőtlen raktérben állva utazó migránsok számára a szállítás jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt. A raktérbe zsúfolt személyek sértetlenül szálltak ki a furgonból.

Az ügyészség a férfit az embercsempészés súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről kiutasítását indítványozza. A letartóztatásban lévő embercsempész ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában