Ütközés

2023.01.09. 07:04

Halálos baleset Jászszentlászlón: migránsokat szállító autó karambolozott – galériával

Lesodródott az útról, majd felborult egy migránsokat szállító személyautó Jászszentlászló külterületén az 5402-es számú úton. A sofőr a helyszínen meghalt és többen megsérültek – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Pozsgai Ákos

Az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette

Fotó: Pozsgai Ákos

Január 9-én, hétfőn hajnalban a magyar rendszámú személyautót a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei akarták ellenőrzés alá vonni az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán. A jármű a rendőrök többszöri jelzése ellenére sem állt meg, az autópályáról a kiskunfélegyházi kijártnál lehajtott és az 5402-es úton folytatta útját, ahol Jászszentlászlót Kiskunmajsa irányába elhagyva 1 óra 25 perc körül egy kanyarban lesodródott az útról és felborult.

A balesethez tizenegy mentőautót riasztottak Kiskunfélegyházáról, Kiskunmajsáról, Kiskunhalasról, Kiskőrösről, és Kistelekről, valamint kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók vonultak.

A baleset során a sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Rajta kívül a járműben nyolc külföldi személy tartózkodott, akik megsérültek a balesetben. A sérülteket a mentők a kecskeméti és a kiskunhalasi kórházba szállították.

A baleset pontos körülményeit a Bács-Kiskun Vármegyei rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Négy napon belül ez volt a második halálos menetelű közúti baleset Bács-Kiskun Vármegyében, ahol migránsokat szállító embercsempész karambolozott. Mint arról mi is beszámoltunk, január 5-én az M5-ös autópályán a Budapest felé vezető oldalon akartak igazoltatni egy magyar honosságú személyautó sofőrjét és a benne utazókat. A sofőr nem állt meg, nagy sebességgel folytatta útját a főváros felé, amikor Táborfalva térségében a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, letárt az útról és fának csapódott. Abban a balesetben egy 24 éves török férfi halt meg, és további hat külföldi megsérült, a moldáv állampolgárságú embercsempész elmenekült a helyszínről, akit később, a balesettől egy kilométerre a rendőrök eszméletlen állapotban találtak meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában