Illegális bevándorlás

2022.11.26. 10:22

Tizennégy határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök pénteken összesen 358 határsértőt tartóztattak fel és 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 5 esetben összesen 14 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Hóduna, Nagybaracska és Petőfiszállás  közigazgatási területén – írja a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12 esetben összesen 326 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom és Gyálarét közigazgatási területén.

A járőrök Budapesten 2, Pest megyében 13, Komárom-Esztergom megyében 2, Fejér megyében 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, algériai, indiai, kínai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai, állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 16 esetben 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában