Kék hírek

2022.11.24. 16:41

Házhoz mennek a rendőrök Kiskőrösön

Hasznos prevenciós tanácsokkal lettek gazdagabbak az érdeklődök.

Baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

A program 2015-ben azzal a céllal jött létre, hogy segítse a lakosságot a vagyonvédelemben, tájékoztassa őket az ön- és vagyonvédelmi lehetőségekről, hogy ne váljanak bűncselekmények áldozatává. Emellett megjelent az áldozatvédelem, az internetbiztonság, a drogprevenció, az iskolai bűnmegelőzési programok is. A tapasztalatok szerint az emberek szeretik a személyes találkozást és beszélgetést bármelyik témában – írja a police.hu.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere csütörtökön a városi Tesco áruházban fogadta az érdeklődőket. Baltás Adrienn rendőr zászlós elmondta, hogy a nap fő témája a vagyonvédelem, hiszen közelednek az év végi ünnepek és óvatosan, körültekintően kell eljárni akár személyes, akár internetes vásárlás során. Ezen felül kiemelte, hogy mindig zárják be a lakásajtót, az autót, a kerékpárt! A jármű utasterében ne hagyjanak csomagot, táskát! A táskájukat ne hagyják őrizetlenűl, például a bevásárló kocsiban se!

Mindig alkalom szüli a tolvajt, ne adjanak esélyt a bűnözőknek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában