Állattámadás

2022.09.27. 15:18

Brutális: leharapta egy kutya egy tázlári asszony kezét

Véres kutyatámadás történt Tázláron, egy ötven év körüli nőre támadt a jószág, leharapta a kezét. Az asszony életéért küzdöttek a kiskőrösi és a kiskunhalasi mentők.

Pozsgai Ákos

Fotós: Shutterstock.com/illusztráció

Az eset még szombaton történt a kora reggeli órákban Tázláron, a Kecskeméti utcában, amikor a nő a helybéliek elmondása szerint az édesanyjához tartott kerékpárján. 

– A falu központja felé tekert a biciklijével, amikor a felbőszült nagytestű kutya egyenesen neki rontott – emlékezett vissza a szörnyű jelenetre az utcában lakó egyik idős asszony, aki elmondta, hogy a többi szomszéd lapátokkal és karókkal ütötte az állatot, hogy elkergesse, de az tovább marcangolta az asszony karját. 

– Rettenetes volt látni a segítségért kiáltó asszonyt, aki a magasba próbálta emelni a karjait, a nyakát védte – mesélte egy másik szomszéd, akit nagyon felzaklatott az eset. Elmondása szerint ezt megelőzően soha nem volt a kutya az utcán, nem értik mi történhetett, mindig a kerítésen belül ugatott, ha valaki elment a ház előtt, ugrált felfelé, de kiszökni nem tudott. 

A mentők az asszonyt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállították.
Fotós: Pozsgai Ákos / illusztráció

– Feltehetően nyitva felejthették a kennelt és a kaput is, azért tudott a kutya az utcára kijutni – találgatott egy harmadik szomszéd, aki úgy tudja, hogy a kórházban amputálni kellett az asszony kezét.

– A mentésirányítás azonnal riasztotta a legközelebbi kiskőrösi mentőket, ezen kívül Kiskunhalasról is útnak indított egy magasabb szintű esetkocsit a helyszínre – közölte Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet kommunikációs munkatársa.

A mentők közös erővel küzdöttek a sérültért, aki komplex, súlyos felső végtagi sérüléseket szenvedett, a kutyaharapás következtében. A helyszíni állapotstabilizálást és ellátást követően a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházba szállították az asszonyt, ahol jelenleg is ápolják.

Dabis Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a baon.hu-t, hogy a kutyát a keceli ebrendészeti telepre szállították, ahol két héten át megfigyelés alatt tartják, az ügyben büntetőeljárást indított a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában