Kék hírek

2022.06.18. 07:53

Későn vette észre a vasúti sorompót a jánoshalmi férfi

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

Baon.hu

Fotó: police.hu

Egy 51 éves jánoshalmi lakos közlekedett 2022. április 14-én este Jánoshalma belterületén. A Halasi utcán áthaladó vasúti átjáróhoz érve későn észlelte a fénysorompó tilos jelzését, és nekiütközött a már lecsukott félsorompónak, ami ettől letört – írja a police.hu.

A sofőrnek szerencséje volt, az átjáróban még nem haladt át a szerelvény, így személyi sérülés nem történt.

A férfit a közlekedési rendőrök vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Ügyében a vizsgálat befejeződött, a rendőrök az iratokat a napokban továbbították az illetékes ügyészségre.

Felhívják a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ szabályai szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek.

Azaz a biztosított vasúti átjáróra ráhajtani csak abban az esetben szabad, ha:

- a fénysorompó – vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó – villogó fehér jelzést ad,

- a teljes sorompó mindkét rúdja nyitott véghelyzetben áll, és az esetleges fényjelző és/vagy hangjelző berendezése jelzést nem ad,

- a vasúti jelzőőr „Megállj!” jelzést nem ad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában