Katasztrófavédelem

2022.01.01. 11:35

Így telt a tűzoltók szilvesztere Bács-Kiskun megyében

Viszonylag csendesen telt a szilveszter éjszaka, kisebb esetek miatt kellett csak kivonulniuk a tűzoltóknak.

Hraskó István

Felvételünk a katymári házrobbanásnál készült. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Mint arról beszámoltunk, robbanás történt az újév hajnalán Katymáron egy családi házban, egy embert a romok alól mentettek ki a tűzoltók. A lánglovagoknak ettől eltekintve viszonylag csendesen telt a szilveszter éjszaka, kisebb esetek miatt kellett csak kivonulniuk.

December 31-én este Tiszakécskéről, egy Szabolcska Mihály utcai társasházból érkezett hívás a katasztrófavédelemhez, hogy az egyik lakás bejárati ajtaja fölött kigyulladt egy elosztódoboz. Az egyik lakó porral oltó készülékkel eloltotta a tüzet, a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a területet és elvégezték az utómunkálatokat, személyi sérülés nem történt – mondta el Kovács Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. 

Kecskeméten, a Klauzál Gábor téren este 7 óra előtt nagy füstöt tapasztaltak az egyik társasház lépcsőházában, a riasztott kecskeméti tűzoltók átvizsgálták a házat, és kiderült, az egyik lakásban a tűzhelyen felejtett étel okozta a füstöt. Tűz nem volt, senkinek nem kellett elhagynia az otthonát. Ezenkívül még egy kukatűzről kaptak bejelentést 2021 utolsó éjszakáján a tűzoltók, de azt is eloltották az arra járók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában