Határvédelem

2021.12.06. 07:50

Százhat határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 222 határsértőt tartóztattak fel és 43 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Forras: police.hu

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 106 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Bácsbokod, Bácsborsód, Dunafalva, Solt, Hóduna és Csikéria közigazgatási területén – tájékoztatott a rendőrség.

 

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 95 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kiszombor, Röszke, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Balástya, Ferencszállás és Ásotthalom közigazgatási területén.

 

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata területén 21 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, jemeni, marokkói, pakisztáni, tunéziai, líbiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 3 esetben Bács-Kiskun, és 1 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 43 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik