helvécia

2021.11.05. 08:36

Halálra gázolta a gyalogost az ittas sofőr, majd elhajtott a helyszínről

2020 októberében Helvécián ittas állapotban egy teherautóval halálra gázolt egy út mellett sétáló gyalogost, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. Az ügyészség vádat emelt ellene.

baon.hu

Forrás: police.hu

A vádirat szerint a férfi tavaly október 24-én délután Helvécia lakott területén, a Kecskeméti úton vezetett egy teherautót. Jó látási viszonyok voltak és az aszfaltozott úttest száraz volt.

A vádlott azonban ittas állapotban volt, mintegy 48-50 kilométer/óra sebességgel hajtott és az elütött egy nőt, aki vele azonos irányba, az úttest jobb szélén gyalogolt. A sértett még féktávolságon kívül észrevehető volt és a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A vádlott észlelte, hogy elütötte a gyalogost, aki meg is sérült. Ennek ellenére elhajtott a teherautóval a helyszínről anélkül, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a sértettnek.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint járművet az vezethet, akinek nincs a vérében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Ezen kívül a vádlott azt a közlekedési szabályt is megszegte, miszerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani. Ha a baleset személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrséget haladéktalanul értesíteni kell, és a lehetőségekhez képest gondoskodni kell a nyomok megőrzéséről. A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettén kívül segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével is vádolja.

Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Korábban írtuk:

https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/jelentkezzen-ha-latta-a-balesetet-es-informacioval-tud-szolgalni-3089764/

https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/felhivas-segitett-megtalalni-a-rendoroknek-a-baleset-okozojat-3336871/

https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elozetesbe-kerult-a-cserbenhagyo-helveciai-gazolo-3342019/

Borítóképünk archív-felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában