sikkasztás

2021.11.24. 07:38

A széf helyett a szekrénybe tette a kasszából kivett pénzt egy kecskeméti nő

Egy kecskeméti asszony több mint 4 millió forintot tulajdonított el főnökétől, azonban főnöke észrevette a hiányt, és értesítette a kecskeméti rendőröket, akik tetten érték az alkalmazottat.

baon.hu

A dohányboltjának havi elszámolását ellenőrizte az üzlet tulajdonosa 2021. november 14-én, amikor észrevette, hogy hiányzik több készpénzkivételi bizonylat – írja a police.hu. Tudta, hogy alkalmazottjának van lehetősége kivenni pénzt a kasszából, mivel bevett szokás volt áthelyezni egy zárható páncélba a bevételt úgynevezett fölözéssel. Ezekről a pénzmozgásokról bizonylatok készülnek, azonban ezeknek nyoma veszett. A férfi ellenőrizni kezdte az üzlet kamerájának felvételét, majd látta, hogy gyanúja beigazolódott: dolgozója pénzt vett ki a kasszából, majd a széf helyett az egyik szekrényébe rejtette a bizonylatokkal együtt.

Fotó: police.hu

A munkáltató értesítette a megyeszékhely rendőreit, akik a dohánybolthoz vonultak. A kutatás során készpénzt találtak az egyik szekrényben, valamint kukászsákba csomagolt dohányáruk kerültek elő az alkalmazott kocsijából. Kiderült, hogy a készpénzkivételi bizonylatokat egy füzetbe rejtette, amit szintén megtaláltak a rendőrök. Az asszonyt előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A 26 éves helybéli elmondta, hogy idén augusztus óta 30 alkalommal vett ki pénzt a kasszából, esetenként százezer-százötvenezer forintot, valamint rendszeresen lopott dohányárukat és alkoholt munkaadójától. Az eltulajdonított több mint 4 millió forintot utazásokra, ingóságokra költötte. A nyomozók az asszonytól lefoglalták az ellopott összegből vásárolt értékeket, valamint négyszázezer forintot, amit vissza is adtak a tulajdonosának. A nőnek sikkasztás bűntette miatt kell felelnie, az eljárás során jelenleg szabadlábon védekezhet.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik