állatok világnapja

2021.10.04. 16:25

Loki kutya és a felelős állattartás volt főszerepben a kalocsai óvodában

A kalocsai Kunszt Utcai Tagóvodában tartottak előadást a bűnmegelőzési szakemberek.

baon.hu

Forrás: police.hu

Az állatok világnapja alkalmából a kalocsai Kunszt Utcai Tagóvodába látogattak el a helyi rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei hétfőn – olvasható a rendőrség közleményében. Az egyenruhásokat elkísérte az eseményre Loki kutya is.

A szakemberek fő célja az volt, hogy a gyermekekben erősítsék az állatok iránti szeretet, ezért az óvodai foglalkozáson játékos formában ismertették a felelős állattartás szabályait. Felhívták a kicsik figyelmét, hogy az állatok megfelelő minőségű és mennyiségű ételt kapjanak, és hogy mindig gondoskodni kell a friss ivóvízről, valamint az időjárásnak megfelelő pihenőhelyről is.

Szó esett még a kedvencek egészségügyi ellátásáról, és a karmok, fogak ápolásáról. A rendőrök azt is elmondták, hogy a gazdiknak gondoskodniuk kell az állatok rendszeres mozgásáról, és fontos, hogy gyakran játszanak velük, hiszen ők is érző lények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában