bács-kiskun

2021.07.06. 12:29

Tábort szerveztek a Balesetmegelőzési Bizottság munkatársai

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága június 28. és július 2. között tábort szervezett POLICE CAMP néven 33 fő felső tagozatos diák részére.

baon.hu

Forrás: police.hu

Fotó: BECSEI GABA

A tábor lakói Kecskemétről, Bajáról, Kiskőrösről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Tiszakécskéről, Jánoshalmáról, Kiskunhalasról és Kunszentmiklósról érkeztek – áll a közleményben.

Mint írják, a gyerekek reggeli tornával kezdték a napot 8-9 fős csoportokban, 2-2 rendőr felügyelete mellett, amelyet a rendrakás, szobaszemle és reggeli követett, majd tematikus foglalkozásokon, és versenyeken vettek részt. A fiatalok baleset-megelőzési, bűnmegelőzési, „kommandós”- és elsősegélynyújtási ismereteket szerezhettek. Az ebédet rövid csendespihenő, majd szabadidős programok követték.

Fotó: police.hu

A gyerekek Kiskőrösön, az Úttörténeti Múzeumban is voltak, ahol játékos foglalkozás keretében megismerkedhettek a korabeli járművekkel és közlekedéssel. Az Argos Állatvédelmi Egyesület és kutyaiskola jóvoltából állatvédelmi előadáson vehettek részt, majd egy kutyás engedelmességi bemutatót nézhettek meg a gyerekek. Csatlakozott hozzájuk a főkapitányság kutyás szolgálati egysége is. A Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület tagjai korhű jelmezekben és fegyverekkel tartottak bemutatót.

Vacsoracsata keretében bográcsos paprikáskrumplit készített a 4 szakasz, amit aztán jóízűen elfogyasztottak.

Természetesen nem maradhatott el a strandolás, a sok-sok szabadtéri játék, a gokartozás, és a kerékpározás sem, méghozzá nem csak hagyományos, hanem tandem-, chopper- illetve elektromos kerékpárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában