kalocsa

2021.07.05. 09:27

A bv.-bíró szabadlábra helyezte volna az unokájával fajtalankodó férfit

A megyei főügyészség fellebbezett a Kecskeméti Törvényszék bv.-bírójának döntése ellen, így végül nem került feltételes szabadságra az a kalocsai férfi, akit 2017-ben a lányunokája sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt jogerősen 8 év 6 hónap börtönre ítéltek.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a kalocsai férfit 2017 júliusában másodfokon a Szegedi Ítélőtábla ítélte jogerősen 8 év 6 hónap börtönbüntetésre, mert a férfi 2015-ben az akkor öt és fél éves lányunokájával pornófilmet nézetett, többször fogdosta a kislányt, illetve más szexuális cselekményeket végzett vele.

A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója idén június 1-jén az elítélt férfit feltételes szabadságra bocsátotta. Ezt a bíró azzal indokolta, hogy a férfi magatartásával, munkavégzésével nem volt probléma a börtönben, így a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető.

A feltételes szabadságra bocsátás ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezett. A vádhatóság azzal érvelt, hogy az elítélt nem tanúsított megbánást az általa elkövetett, rendkívül súlyos bűncselekmény miatt. A férfi úgy viselkedik, mintha nem történt volna semmi, az unokájának a börtönből ajándékokat küldözgetett.

– Környezetében nincs olyan személy, aki előmozdítaná tette következményeinek belátását, így a férfi személyiségére, a bűncselekmény súlyára és körülményeire figyelemmel a szabadságvesztés még nem érte el a célját

– nyilatkozta dr. Schmidt Gábor.

A Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa június 24-én az ügyészi fellebbezéssel egyetértve megváltoztatta az elsőfokú döntést és mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását. A másodfokú bíróság szerint „a súlyos szexuális bűncselekményt a vérszerinti unokája sérelmére, hosszabb időn keresztül elkövető elítélettel szemben a büntetés célja csak a szabadságvesztés teljes kitöltésével érhető el”. A másodfokú bíróság döntése végleges.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában