galériával

2021.05.23. 07:16

Teljes terjedelmében égett egy kétezer négyzetméteres üzemcsarnok Kiskőrösön

Csaknem ötven tűzoltót riasztottak egy Izsáki úti telephelyre Kiskőrösön, ahol egy kétezer négyzetméteres üzemcsarnok gyulladt ki vasárnapra virradóra.

baon.hu

Fotó:

Friss információk:

7:50

Helyszíni információink szerint a tűz keletkezésekor – körülbelül hajnali 2 órakor – a gyárban egy dolgozó tartózkodott, aki a működő gépsorokat felügyelte. Amikor észlelte a tüzet, azonnal értesítette a kiskőrösi tűzoltókat.

A helyszínen tartózkodott Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, aki mindvégig figyelemmel kísérte és irányította a munkálatokat.

Hajnali 4 órakor értesült a tűzről Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, aki szintén azonnal a helyszínre sietett és a hajnali órákban figyelemmel kísérte a tűzoltási munkálatokat. A városvezető a helyszínen a baon.hu-nak elmondta, hogy egy több mint tíz éves, közepes méretű vállalkozásról van szó, amely Kiskőrös gazdasági életében komoly szerepet tölt be.

A polgármester elmondta továbbá, hogy a kiskőrösi önkéntes tűzoltók az elsők között, a riasztástól számítva 15 percen belül érkeztek meg a kárhelyre.

Domonyi László emlékeztetett arra, hogy korábban a város önkormányzati finanszírozásból vásárolt egy teljesen felszerelt, a hivatásos tűzoltókéval tökéletesen megegyező, tűzoltófecskendővel rendelkező gépjárművet, amely most is jó szolgálatot tett.

A polgármester a helyszínen egyeztetett a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem vezetőjével, akivel arra a megállapításra jutottak, hogy amint lehetőség nyílik rá, Kiskőrösre is érkezzen egy magasból emelőkosaras gépjármű, hiszen ez az eset is rávilágított arra, hogy a város területén több olyan ipari építmény és magasépület van, amelynél tűz esetén az ilyet célszerű bevetni.

Mint megtudtuk, a tűzeset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár pedig nem hivatalos információk és az első becslések szerint több száz millió, közel milliárdos nagyságrendű.

A Katasztrófavédelmi műveleti szolgálat ezekben a percekben is a helyszínen vizsgálódik, a tűzoltók az utómunkálatokat végzik.

Eloltották a lángokat Kiskőrösön

05:28

A helyszínre riasztott csaknem ötven tűzoltó eloltotta a lángokat Kiskőrösön – áll a katasztrófavédelem frissített közleményében. Mint írják, az egységek utómunkálatokat végeznek.

Megakadályozták a tűz tovább terjedését Kiskőrösön

04:12

Csaknem ötven tűzoltó megfeszített munkával megakadályozta a tűz tovább terjedését – adta hírül a katasztrófavédelem. Mint az a közleményben olvasható, a kétezer négyzetméteres üzemcsarnok teljes terjedelmében égett. Eddigre az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, tizenhárom vízsugárral dolgoznak a lángok oltásán.

Hat vízsugárral oltják a tűzoltók a lángokat Kiskőrösön

03:00

A katasztrófavédelem közleményéből kiderül, hogy a kigyulladt csarnokot műanyag italpalackok gyártására és targoncák tárolására használták. Mint írják, az épület teteje beomlott, a tűz pedig átterjedt a szomszédos csarnokokra is. A helyszínre a kiskőrösi, a kiskunhalasi, a kalocsai, a solti, a kiskunmajsai és a kecskeméti hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, hat vízsugárral oltják a lángokat.

Csarnokok égnek Kiskőrösön

02:37

Kigyulladt egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméteres csarnok Kiskőrösön, az Izsáki úton. A tűz átterjedt a mellette lévő csarnokokra is – olvasható a katasztrófavédelem közleményében. Mint írják, a helyszínre nagy erőkkel vonulnak a kiskőrösi, a kiskunhalasi, a kalocsai, a solti, a kiskunmajsai és a kecskeméti hivatásos tűzoltók. Az egységek megkezdték a lángok oltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában