Vádemelés

2021.03.01. 09:24

Kocsmai verekedésbe torkollt a születésnapi összejövetel Katymáron

Garázdaság bűntette miatt vádat emeltek két férfival szemben, akik Katymáron egy születésnapot ünneplő társaság több tagjába belekötöttek, majd bántalmazták is őket.

baon.hu

A Bajai Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy harmadik – azóta elhalálozott – társukkal együtt az éjszaka folyamán egy születésnapot ünneplő társaság több tagjába belekötöttek, majd a szórakozóhely előtt bántalmazták is őket. A további támadástól való félelmükben távozni készülő fiatalok autóját az egyik vádlott ráadásul meg is rongálta.

A vádirat szerint a vádlottak – az időközben elhalálozott – harmadik társukkal 2020. január 11-re virradó éjszaka Katymáron együtt szórakoztak és italoztak. A sörözőben ekkor egy baráti társaság születésnapot ünnepelt, amelynek egyik férfi tagjára a II. rendű vádlott megjegyzéseket tett, másikuk pedig a baráti társaságba tartozó nőt fogdosta, amit ő visszautasított. Az ünneplők közül két férfi ezután kiment cigarettázni a söröző elé, ahová a vádlottak utánuk mentek. A II. rendű vádlott épp ütésre emelte a kezét, hogy a korábbi megjegyzésekkel illetett férfit bántalmazza, amikor a születésnapját ünneplő nő lefogta. A férfi erre meglökte a nőt és hasba rúgta, majd az egyik cigarettázó férfit ököllel a bal szeme alatt megütötte. Az ütéstől földre kerülő sértettet ekkor társa, az I. rendű vádlott fejbe rúgta. Eközben a harmadik társuk ököllel arcon ütötte a másik cigarettázó férfit.

A sértettek a bántalmazás hatására nyolc napon belül gyógyuló arczúzódást, a bal szem körüli terület bevérzését és duzzanatát szenvedték el.

Könnyű testi sértés miatt azonban a sértettek nem kérték az elkövetők megbüntetését.

A szülinapot ünneplő társaság tagjai a vádlottak további támadásától tartva a közelben parkoló autójukba ültek és távozni akartak a helyszínről, amikor odalépett az I. rendű vádlott és megpróbálta a lezárt vezetőoldali ajtót kinyitni. A kissé lehúzott ablakon benyúlva meg akarta ütni a sofőrt, majd az ablaküvegbe belekapaszkodva megrongálta az emelőszerkezetet. Társa is belerúgott a bal első sárvédőbe, letörte az irányjelző búrát és a visszapillantó tükröt,

összesen 55 ezer forint kárt okozva az autó tulajdonosának.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása megbotránkozást és riadalmat keltett a jelenlévőkben.

Az ügyészség mindkét férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, emellett az autóban kárt tevő vádlottnak rongálás vétsége miatt is felelnie kell. A bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakkal szemben az ügyészség büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés illetve közérdekű munka kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfiak ügyében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik