Kiskunhalas / galériával

2021.03.01. 18:46

Kilenc migránssal menekült az embercsempész

Információink szerint a rendőrök elől menekült autójával egy szerb férfi, amikor Kiskunhalas határában, az 53-as úthoz érve, Kunfehértó felől letért az útról és az út menti réten állt meg. Mint később kiderült, jó oka volt a menekülésre, az autóban kilenc migránst szállított a férfi.

Pozsgai Ákos

A szerb embercsempész az 53-as főúthoz érve megállás nélkül hajtott keresztül a főúton, egyenesen az út menti padkára, ahol egy földkupac megdobta a járművet és onnan mintegy 15-20 méterre a füves legelőn állt meg. A gépkocsi jócskán megrongálódott, úgy tudjuk, hogy a nagyobb ijedtségen kívül nem esett baja senkinek az autóban utazók közül.

A rendőrök a helyszínen elfogták az embercsempészettel gyanúsítható középkorú szerb férfit, akinek előzetes letartóztatását kihallgatását követően indítványozni fogják.

A migránsok sem személyiazonosságukat, sem pedig magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a meghallgatásukat követően visszaviszik őket az ideiglenes határzárhoz, ahol visszatoloncolják őket Szerbiába.

A migránsok elfogásában a határrendészeti munkatársak mellett a kiskunhalasi és a jánoshalmi rendőrök, valamint a balotaszállási és a kisszállási körzeti megbízottak is részt vettek.

 

Ezek is érdekelhetik