galériával

2021.03.08. 13:33

Kigyulladt a gaz a vasúti töltés mentén, Balotaszállásnál

A vasúti töltés mindkét oldalán, több helyen kigyulladt a száraz fű és a gaz Kiskunhalas és Balotaszállás között.

Pozsgai Ákos

A katasztrófavédelem tájékoztatta szerkesztőségünket arról, hogy Balotaszállásnál kigyulladt a gaz a vasúti töltés mentén. A tüzek az 53-as főút 63-as kilométere közelében lobbantak fel. A lángokat a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi hivatásos tűzoltók oltják. A helyszínre tartanak a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók is.

A munkálatok idejére a MÁV teljes vágányzárat rendelt el. A lángok egy birkahodályt is veszélyeztetnek.

Helyszíni információink szerint a gaz a vasút mindkét oldalán ég, az oltásban civil segítők is részt vesznek, akik kézi szerszámokkal próbálják megfékezni a tűz továbbterjedését.

A két kiemelten tűzveszélyes időszakban keletkezik az erdő- és vegetációtüzek 70-75 százaléka. Ilyenkor Magyarországon évente több ezer helyen keletkezik tűz. A szabadtéri tűzesetek különféle okokból keletkezhetnek, legtöbbjük azonban emberi gondatlanságra vezethető vissza. A katasztrófavédelem figyelmeztet, hogy a hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat a külterületi ingatlanok vonatkozásában, a külterületen történő égetést, hasonlóan a belterületen végzett égetéshez, nem teszi lehetővé, kivéve, ha azt más jogszabály engedélyezi. Erről bővebb információkat itt olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik