kék hírek

2021.03.04. 08:56

Három nap alatt három idős asszonyt fosztott ki a kecskeméti férfi

Rablás miatt volt feltételesen szabadlábon, de nem tért jó útra egy kecskeméti férfi, aki tavaly augusztusban három nap alatt három idős asszonytól ragadta el a táskáját.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a kecskeméti férfi tavaly augusztus 8-án reggel Kecskeméten, a Zöldfa utcában kerékpárral egy szintén biciklivel közlekedő, 67 éves asszony mellé hajtott, majd kosarából kikapta a sértett szatyrát és elmenekült. A szatyorban a nő mobiltelefonja és két pénztárcája volt, 2 ezer forint készpénzzel valamint iratokkal. A vádlott csak a pénzt és a telefont tartotta meg, a többi dolgot eldobta, amelyek visszakerültek a sértetthez.

A vádlott ugyanezzel a módszerrel egy nappal később a Szent István körúton egy 77 éves asszonyt fosztott ki, ekkor is egy táskát vitt el, benne készpénzzel szemüveggel, kulcscsomóval és iratokkal. A több mint 22 ezer forint nagyságú kár nem térült meg.

A vádlott elkövetett egy harmadik kifosztást is: tavaly augusztus 10-én délelőtt a Reile Géza utcában egy 72 éves asszonyt szemelt ki.

Bevásárló kocsijáról leszakította a nő táskáját, és elfutott, ezúttal 15 ezer forint készpénz, bankkártya, iratok és mobiltelefon volt a zsákmánya, a 45 ezer forintos kár ez esetben sem térült meg.

A vádlottat még a harmadik kifosztás napján elfogták a kecskeméti rendőrök, jelenleg letartóztatásban várja a tárgyalást. A különös visszaesőnek minősülő vádlott egy rablás miatt kiszabott börtönbüntetésből volt feltételes szabadságon, amikor elkövette a kifosztásokat.

A Kecskeméti Járási Ügyészség végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Ha elítélik, a feltételes szabadságot is meg kell szüntetni és a kiszabandó börtönbüntetésből sem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában