vádemelés

2021.03.23. 09:02

Agyonlőlek benneteket! – fenyegetőzött a jánoshalmi orvvadász

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azzal a jánoshalmi orvvadásszal szemben, aki tetten érésekor hangtompítós puskáját csőre töltötte, majd a kerületi vezető erdészt és a vele lévő bérvadászt megfenyegette, hogy lelövi őket.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Mint arról már beszámoltunk, a vádlott jánoshalmai férfi orvvadászat céljából egy 22-es kaliberű puskát szerzett. A távcsöves, hangtompítós fegyverrel tavaly szeptember 7-én kora reggel egy vadászterületnek minősülő jánoshalmi erdő szélén volt, amikor a szolgálati egyenruhát viselő kerületi vezető erdész – aki egy vendégvadásszal cserkelni indult – tetten érte.

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a vezető erdész számon kérte az idegenen az engedély nélküli vadászatot. Ekkor az orvvadász a nála lévő puskát egy hirtelen mozdulattal csőre töltötte és az erdészre, valamint a társaságában lévő bérvadászra a szegezte. „Agyonlőlek benneteket vagy mindenki megy a maga útján vissza!„ – a vádirat szerint így fenyegetőzött.

Az erdész és a bérvadász attól tartva, hogy az orvvadász tényleg használni fogja a puskát, azonnal elmentek a helyszínről. Az orvvadász is elszaladt, majd eldobta a puskát.

A bejelentés nyomán a rendőrök az orvvadász keresésébe kezdtek. A férfit néhány napon belül beazonosították, lakásán elfogták, majd gyanúsítottkénti kihallgatását követően őrizetbe vették. A jánoshalmi orvvadásztól először az erdőben viselt ruházatát foglalták le, később pedig előkerült az erdőben a puska is, amelyről a szakértő megállapította, hogy lőfegyvernek minősül, és emberi élet kioltására alkalmas. Tartására nem volt engedélye a vádlottnak.

Az ügyészség az orvvadászt lőfegyverrel visszaélés és fegyveresen elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. A szabadlábon lévő vádlott ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában