Jánoshalma

2021.01.29. 10:30

Pokollá tette szülei és kisfia életét a dizájner drogozó férfi

A Kiskunhalasi Járásbíróság 5 év fegyházra ítélt egy jánoshalmi férfit, aki többször bántalmazta szüleit és erőszakkal vett el tőlük pénzt kristályra és herbálra.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a 37 éves férfi együtt lakott a szüleivel, valamint kiskorú gyermekével. A fiú gyámja a vádlott édesanyja volt, miután a férfi szülői felügyeleti jogát korábban már megszüntette a Kiskunhalasi Járásbíróság.

A vádlott évek óta tudatmódosító szereket – kristályt, herbált – fogyasztott. 2019 szeptemberében elveszítette a munkáját, és a jövedelmét, így nem volt pénze a drogra. A szerhasználat hiányában a szüleivel – majd néhány alkalommal a gyermekével – szemben agresszív, erőszakos magatartást tanúsított, rendszeresen ok nélkül kiabált velük, a lakás berendezési tárgyait szétverte, megrongálta. A szülőktől naponta átlagosan 4000 forint átadását követelte, édesanyját több alkalommal a fején megütötte, a falhoz szorította, édesapját lökdöste, és mindkettőjüket azzal fenyegette meg, hogy megöli őket, felgyújtja a házukat. Az is előfordult, hogy kést is vett a kezébe, amit szülei felé tartott, vagy asztalba, illetve székbe szúrt. A szülők az erőszak és a fenyegetés hatására mindig teljesítették a vádlott követelését, aki összesen 700 ezer forintot vett el tőlük, hogy dizájner drogot vegyen rajta.

– A vádlott az erőszakos cselekményeit a fia előtt követte el, amely összefüggésbe hozható a gyermeknél kialakult érzelmi feszültséggel, bizonytalansággal, érzelmi traumával – tette hozzá dr. Sárközy Szabolcs.

A vádlott tavaly március 16-án a szerhasználat miatt rosszul lett, ezért kórházba szállították. Míg nem volt otthon, a szülők elköltöztek és feljelentést tettek.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen hozott ítéletet. A vádlott bűnösségét rablásban, és kiskorú veszélyeztetésében állapította meg és öt év fegyházra ítélte. Miután a szülők a káruk megtérítését nem kérték, ezért 700 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek. Az ítélet nem jogerős.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában