BAJA

2020.12.04. 13:27

Részegen a mentőkre támadt, felfüggesztett börtönt kapott

Gyorsított eljárásban döntött a Bajai Járásbíróság egy 70 éves bajai férfi ügyében, aki novemberben részegen mentőkre támadt.

Hraskó István

A vádlott november 6-án részegen feküdt egy bajai utcában, ezért egy járókelő mentőket hívott. A helyszínre érkezett OMSZ dolgozók megkezdték a vádlott ellátását, de ő trágár szavakkal kérdőre vonta őket, és mindkettejüket megrúgta a lábszárán.

A mentősöknek végül sikerült a mentőautóba ültetniük, az ittas férfi azonban tovább folytatta szidalmazásukat, és egyiküket megpróbálta megütni, azonban a mentős kivédte az ütést. Ekkor a vádlott a lábát rúgta meg kétszer. A dühöngő vádlottat végül az értesített rendőr járőrök segítségével sikerült kórházba szállítani.

A vádlottat a Bajai Járási Ügyészség gyorsított eljárás érdekében bíróság elé állította, a bíróság pedig – az ügyészség minősítésével egyezően – közfeladatot ellátó személy elleni erőszakban mondta ki bűnösnek és jogerősen egy év – végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában