fal dőlt rá

2020.05.18. 07:52

Egy fiatal fiú sérült meg a mélykúti balesetben

A fiatalembert súlyos koponya- illetve hasi sérülésekkel szállították kórházba.

Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, fal és tető omlott egy emberre pénteken Mélykúton, a Kinizsi utcában. Mint megtudtuk, vélhetően téglát és egyéb anyagokat akart lopni az a 15 éves fiú, akivel a baleset történt. A mentőket és a tűzoltókat egy, az utcában tartózkodó fiatal nő hívta.

– A mélykúti önkéntes, a kiskunhalasi hivatásos és a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók kézi erővel szabadították ki a sérültet a romok alól, majd átadták a mentőknek – tájékoztatta szerkesztőségünket Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A kecskeméti irányítóközpont azonnal riasztotta a bácsalmási mentőegységet, valamint a helyi háziorvost is.

– A térségben tartózkodott a szentesi légimentőbázis mentőhelikoptere is, azt is a helyszínre irányították. A fia­talembert a romok alól kiszabadították, és súlyos koponya- illetve hasi sérüléseket állapítottak meg nála a mentők, a helyszíni ellátást követően légi úton szállították kórházba – közölte érdeklődésünkre Hangai József, az Országos Mentőszolgálat dél-alföldi regionális szóvivője.

Információink szerint a fiatal fiú téglát és egyéb, még hasznosítható anyagokat akart kibontani a romos épületből és elvinni, amikor rádőlt egy fal és a tető egy része.

Úgy tudjuk, hogy a ház korábbi lakója évekkel ezelőtt meghalt, az épület üresen állt, az önkormányzat kezdeményezte a lebontását, de egyelőre nem jutott dűlőre a tulajdonosokkal.

A rendőrség lopás gyanúja miatt indított eljárást a fiú ellen.

A tűzoltók kézi erővel szabadították ki a fiút a romok alól
Fotó: PN

 

Ezek is érdekelhetik