FRISSÍTVE

2020.04.01. 11:49

Egy lakatlan ház udvarán rejtette el megölt csecsemőjét a kécskei nő

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán indítványozta annak a tiszakécskei nőnek a letartóztatását, aki valamikor a múlt hét közepén megölte eltitkolt terhességéből született csecsemőjét, mihelyt a kisfiú felsírt.

Hraskó István

15:44

Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk: a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója – egyetértve a megyei főügyészség indítványával – szerda délután elrendelte a bűncselekményt elismerő nő előzetes letartóztatását. A határozatot az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője bűnügyi felügyeletért fellebbeztek, ami a kényszerintézkedés egy enyhébb formája (korábban háziőrizet vagy lakhelyelhagyási tilalom).

11:49

Mint arról beszámoltunk, a Tiszakécskei Rendőrőrsön március 30-án, azaz hétfőn délelőtt tett bejelentést egy férfi arról, hogy egy helyi nő egy héttel korábban egy halott csecsemőt rejtett el saját udvarában.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a 27 éves tiszakécskei nő 2019-ben állapotos lett, de terhességét a családja elől titkolta. A nő március 24. és 26. között a tiszakécskei otthonában megszülte a gyermeket, majd a felsíró kisfiú légútjait szándékosan elzárta, ami miatt az újszülött meghalt. A vádhatóság közölte, a nő a csecsemő holttestét egy lakatlan ingatlan udvarában rejtette el. Miután a családtagok tudomást szereztek a cselekményről, a család egyik ismerőse fordult a rendőrséghez. A nőt még aznap őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt. A rendőrség kezdeményezte a tettét beismerő gyanúsított letartóztatását is.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pedig szerdán indítványozta a bíróságnak a kényszerintézkedést, a szökés-elrejtőzés veszélye miatt. A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója szerda délután fog dönteni távmeghallgatás útján. A Büntető törvénykönyv szerint a minősített emberölés 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában