kék hírek

2020.01.13. 11:29

Megverte és fojtogatta volt élettársát egy kunszentmiklósi férfi

Előzetesbe került egy kunszentmiklósi férfi, aki múlt kedden ütötte, fojtogatta volt élettársát, mert a nő megkarcolta az autóját.

Hraskó István

Forrás: illusztráció: shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi január 7-én este házában szidta és veréssel fenyegette meg volt élettársát, aki eközben 3 hónapos közös gyermeküket tartotta a kezében. Az apa belerúgott a kiságyba, majd elment, ezután SMS-ben tett sértő megjegyzéseket, mire a nő megkarcolta a férfi ház előtt álló autóját.

Exe ekkor visszament a nő házához, berúgta a bejárati ajtót és leszakította az ajtón lévő redőnyt, majd a házba bejutva törni-zúzni kezdett, berendezési tárgyakat rongált, a tükrös szekrényt összetörte, a babavédő rácsot szétrúgta és a ventilátort földhöz vágta.

– A férfi hosszan bántalmazta volt élettársát, tenyérrel és ököllel többször fejbe vágta, az ütésektől földre kerülő sértett torkát és a testét megrúgta, fojtogatta, valamint egy virágcseréppel is megdobta – mondta el dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője.

Az agresszív férfi követelte, hogy volt párja fizesse meg az autóján okozott kár, a nő ekkor átadott neki 40 ezer forintot. Az asszony – aki kérte a férfi megbüntetését – a bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és a rongálások miatt 50 ezer forint kára is keletkezett – tette hozzá Schmidt Gábor.

A kunszentmiklósi rendőrök másnap, január 8-án őrizetbe vették a férfit és önbíráskodás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint magánlaksértés és rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását, mivel tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülve újból bántalmazná a sértettet, a fenyegetéseit beváltaná. A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója pénteken az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a férfi fellebbezett.

Nyitóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában