kék hírek

2019.03.13. 16:58

Korrupcióval gyanúsított embereket fogtak el a nyomozó ügyészek Kecskeméten

Több helyszínen, Kecskeméten és Budapesten egyszerre fogtak el korrupcióval gyanúsítható embereket a nyomozó ügyészek – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

MTI

A gyanú szerint egy 48 éves és egy 66 éves férfi 2017-2018-ban többféle kapcsolatra hivatkozva kért jogtalan előnyt, hogy azért cserébe elintézzenek valamilyen peres vagy közigazgatási ügyet. A két férfi magyar és más, európai uniós tagállami állampolgárság megszerzését ígérte olyan külföldieknek, akik erre nem voltak jogosultak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése és feljelentése alapján indult nyomozásban vesztegetés és befolyással üzérkedés merült fel.

A nyomozó ügyészek, a Terrorelhárítási Központ és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai kedden Kecskeméten és Budapesten bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket foglaltak le. Öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, köztük két szír állampolgárt – közölte az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában