kék hírek

2018.12.24. 11:25

Hamis okiratokkal próbálkoztak a határnál

A Bács-Kiskun megyei határon három külföldi kísérelt meg hamis tartalmú, illetve más nevére szóló okmányokkal az országba bejutni.

police.hu

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 2018. december 23-án 12 órakor egy szerb állampolgár jelentkezett belépésre. Ellenőrzésre egy szerb magánútlevelet adott át, amelyről kiderült, hogy abban több hamis schengeni bélyegző lenyomatot helyeztek el.

Fél órával később szintén egy szerb férfi kísérelt meg hasonló módon Magyarországra jutni. Az ő útlevelében az egyik bélyegző volt hamis.

Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen – a Szerbiából érkező vonaton – 12 óra 30 perckor egy külföldi férfit ellenőriztek a rendőrök. Az ő útiokmányáról kiderült, hogy az valódi, de más nevére állították ki.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya mindhárom esetben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában