baleset

2018.07.21. 08:03

Vonattal ütközött egy autó Nyárlőrincnél

Vonattal ütközött össze egy gépkocsi Nyárlőrincnél, egy földutas vasúti átjáróban szombaton reggel. Információink szerint egy idős házaspár sérült meg a balesetben.

baon.hu

Friss: Kavalecz Imre, a Máv sajtóügyeletese kérdésünkre elmondta, – hogy a korábbi információkkal ellentétben – az átjárónál KRESZ-tábla (úgynevezett András-kereszt) figyelmeztetett a lehetséges veszélyre. (Tehát az érintett átjárónál nincs fénysorompó – a szerk.)

A kocsi két utasa súlyosan megsérült, míg a vonat tizenhat utasa és kétfős személyzete nem szenvedett sérülést. A nyárlőrinci önkéntes tűzoltók mellett egy kecskeméti hivatásos egység is a baleset helyszínére érkezett, a tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

A Mávinform közleményében azt írja, hogy Lakitelek és Kecskemét állomás között a jól működő fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban történt a baleset. Információink szerint azonban a baleset helyszínén nincs fénysorompó a vasúti átkelőnél. A részletek tisztázása érdekében megkerestük a Mávot. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt. A vonatok helyett pótlóbuszok viszik az utasokat.

A Mávinform nem sokkal 9 óra előtt azt közölte, hogy a vasúti forgalom újraindult.

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Fotó: Donka Ferenc / MTI
Fotó: Donka Ferenc / MTI
Fotó: Donka Ferenc / MTI

Ezek is érdekelhetik