Bács-Kiskun

2024.07.11. 07:20

Tovább fokozódik a hőhullám

Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie csütörtökön.

Baon.hu

A köpönyeg.hu szerint kevés gomolyfelhő zavarja a forró napsütést. Csak elvétve fordulhat elő zápor, zivatar. 35-36 fok körüli forróságra készülhetünk.

kánikula, Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Mint írják, folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!