Baon podcast

2023.12.13. 11:20

Bizakodhatunk még a fehér karácsonyban? a meteorológus elárulta – podcast

Ezekben a napokban is sokakat foglalkoztat a nagy kérdés: fehér lesz-e az idei karácsony. Többek között ezt a témát boncolgatta Bakota Zsolt meteorológus a Hír FM kecskeméti adásában, az ismert szakembert Vízi Zalán szerkesztő-riporter kérdezte.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Bakota Zsolt a beszélgetés első részében összegezte az ősz végét, a novemberi időjárást. Két néphagyományt is megemlített. E szerint: Ha Erzsébet napján havazik, akkor Karácsony fehér lesz. Ha Katalin kopog, akkor Karácsony locsog. Ezek tükrében kijelenthető: 50-50 százalék, hogy fehér vagy nem fehér lesz az idei Karácsonyunk. 

A meteorológiai előrejelzések, modellezések még nem tudnak pontos adatot adni, de valószínűséggel enyhe, csapadékos és szelesebb ünnepre készülhetünk.

Bakota Zsolt meteorológus 
Fotó: Beküldött fotó

Jó hír azonban, hogy december 21-ei, a téli napforduló után egyre hosszabbodnak a nappalok, naponta 1-1,5 perccel, így január végére már 17 óra 17.15 körül sötétedik.

További részletekért érdemes meghallgatni a beszélgetést!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!