Nyársapát

2018.04.20. 21:45

Vállalkozói negyed épül Nyársapáton

Megkezdődtek a napokban egy vállalkozói negyed építési munkálatai Nyársapáton.

Koós Kata

Épül már a vállalkozói negyed kerítése

Fotó: Bús Csaba

Az önkormányzat a Versenyképes Közép-­Magyarország Operatív Program keretében több mint 98 millió forint európai uniós ­pályázati támogatást nyert el a beruházás megvalósítására.

A projekt keretében a település déli szektorában, egy Epres utcai, önkormányzati tulajdonú, kéthektáros területen hat darab, több mint háromezer négyzetméteres telket alakítanak majd ki.

– Jelenleg a kerítésépítés zajlik. Ezt követően megkezdődik majd egy 140 négyzetméteres irodaház felépítése a területen, mely tárgyalási és informatikai lehetőségeket hivatott biztosítani a vállalkozók számára – számolt be a beruházás munkálatainak aktuális helyzetéről Kis Miklós, Nyársapát polgármestere.

Kis Miklós
Fotós: Bús Csaba

A projekt során az Epres ­utca aszfaltburkolatot kap, ­valamint szélesítése is megtörténik majd a várható tehergépjármű-forgalom miatt. Emellett a kapubejárókig mart aszfalttal terítik be a területet.

– Minden egyes vállalkozói terület közművesítve lesz. Úgy gondolom, ideális hely lehet ez a vállalkozók számára­, hiszen közel van a 441-es út, Cegléd, Nagykőrös, Kecs­kemét – mondta.

Bár csupán a napokban kezdődtek a munkálatok, az egyik vállalkozói terület már gazdára is talált.

Épül már a vállalkozói negyed kerítése
Fotós: Bús Csaba

– Vannak érdeklődők. Egy abonyi lakatoscéggel már szerződést is kötöttünk. Egy 250 négyzetméteres lakatosüzemet fognak majd kialakítani a területrészükön – mondta a polgármester, majd hozzátette: a mini vállalkozói zóna egyik legfőbb jelentőségét a munkahelyteremtés ­lehetőségében látja.

– Nagyon sok nyársapáti jár dolgozni a környező településekre busszal. Nagy könnyebbséget jelentene szerintem a helyieknek, ha helyben kaphatnának munkát, nem kellene utazgatniuk. E szempont kiemelten fontos annak fényében, hogy a lakosság életkorát tekintve Nyársapát Pest megye egyik legfiatalabb települése. Ráadásul évről ­évre gyarapodunk, nő a lakosságszám. 2200 lakosunk, kétszáz iskolásunk és nyolcvan óvodásunk van – mondta a polgármester.

A vállalkozói negyed november végére készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!