Árak

2023.07.03. 19:54

Az izsáki piacon fele annyiba kerül a lángos, mint a Balaton partján

A lángos és a fagylalt az a két alapvető termék, amelyek mintegy anyagi fokmérőként jelentkeznek a nyaralások során.

Barta Zsolt

A főznivaló kukorica ára 300-350 forint volt darabonként az izsáki piacon

Fotó: Barta Zsolt

A Balaton-parton már korábban ezer forint fölé került a szegény ember étkének is nevezett lángos ára, az idén van olyan hely, ahol a kétezer forintot is meghaladja az ára. Az izsáki piac külső területén 500 – 1000 forint között árulják a lángost. A natúr árához képest éppen kétszer többe kerül a klasszikus sajtos tejfölös kivitel. 

Egyéb árak is versenyképesek, ha összehasonlítjuk a piaciakat a kiskereskedelmi láncokéval. A minőségi mézek hasonlóan kétezer forint körül alakulnak, csak míg a boltokban többnyire vegyes mézet vehet az ember, a piacon viszont többfélét is beszerezhet. A piaccsarnokban árult hústermékek közül a kenőmájas és a bácskai hurka kétezer forintos áron jónak számít, bár a tepertő kilóját négyezerért mérték. Ez ugyan soknak számít, de Kecskemét belvárosában van olyan bolt, ahol hétezer forint kilónként ugyanennek a terméknek az ára. 

A sonka, a kolbász szintén négyezer, a disznósajt háromezerbe kerül, míg a császárszalonna néhány százassal drágább. A szabadföldi brokkoli ára 1500 forint volt, a csöves kukoricáé darabonként 300-350 volt, nagyságtól függően. A meggyért 1000, míg a cseresznyéért 1600 forintot kértek. A paprikának 900 forint volt kilója, akárcsak a fürtös paradicsomé. A barack ára 1500 forint körül alakul, míg az új krumplié 400 forint, a levesnek való zöldségért, amelyet pucolva, zacskóban árultak viszont 1200 forintot kértek. Ennél Kecskeméten olcsóbb árat is talál a vásárló. 

A piaccsarnok melletti területen mini virágpiac is várta az érdeklődőket, kisebb, egynyári cserepes növényeket már közel 400 forintért lehetett vásárolni. Magántermelő árult hagyományos túrót is, ennek kilója 1600 forint volt, az ára olcsóbb, mint a hasonló bolti termékéé. A minősége azonban összehasonlíthatatlanul jobb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!