bács-kiskun

2021.03.19. 18:39

Az ingatlantranzakciók zöme magánszemélyekhez kötődik

A mai ingatlant vásárló magánszemélyek jó része eladó is – mondják már kérdezés nélkül is az Ingatlanbazar.hu portálnál arra a kérdésre, hogy az ingatlanok iránti érdeklődést mi keltette fel ennyire. Most egy ajándék hirdetési akcióval is előálltak.

baon.hu

Nagy kínálat és kereslet várható a lakáspiacon

Forrás: MW

Fotó: Illusztráció

Az ingatlaneladási és -vásárlási tranzakciók zöme a magánszemélyeknél kezdődik, és náluk is végződik. Természetesen sokan vadásznak a befektetési prérin is, hiszen a Covid–19 idején ismét bebizonyosodott, hogy az ingatlan jól tartja az értékét. Az albérletek ára ugyan lejjebb szállt, de ez is időszakos árcsökkenés lehet; reméljük, a Covid–19 az oltási kampánynak köszönhetően alábbhagy. Mivel az egyetemek digitális távoktatásra álltak át, így a pár éve még albérletért tolongó egyetemistákat most vadászni kell a kiadó lakásokra. Az eladó ingatlanok magánszemély-tulajdonosai legtöbbször költözés vagy nagyobb, a család számára komfortosabb ingatlan vásárlása miatt keresnek vevőt. Az Ingatlanbazár szerint ez nem is olyan egyszerű, mert nemcsak az ingatlan helye, típusa és értéke, hanem a körülmények is meghatározzák az eladást.

A Covid–19 legmarkánsabb hatása a magyar ingatlanpiacon az lett, hogy a városokban vagy a vonzáskörzetükben lévő településeken található elszigeteltebb, nagyobb védettséget nyújtó családi házak átlagos eladási ideje lecsökkent, a zsúfoltabb városi lakásoké pedig megnőtt. Mindez a keresletet követte, és úgy tűnik, ameddig a pandémia tart, a trend sem fog változni.

Mit tehet tehát, aki szeretné eladni az ingatlanát? Az Ingatlanbazár első számú tanácsa: tesztelje a keresleti árat. Árat tesztelni pedig – ahogyan a vakcinákkal is teszik – életszerű helyzetben a legcélszerűbb. Vagyis adjunk fel valódi hirdetést, hogy valódi árajánlatokat kapjunk. A portálon ez nagyon egyszerű; és a jó hír az, hogy egy 2021. április 5-ig tartó akció keretében az Ingatlanbazáron kuponkód beírása után ingyen adhatunk fel egy harminc napra szóló, 15 képet tartalmazó hirdetést. A kuponkód: ib15foto30nap.

A kuponkód felhasználásához előbb regisztráljunk a www.ingatlanbazar.hu oldalon, majd hirdetésfeladás közben válasszuk a „Fotó 30 nap” csomagot. A kód beírására a Fize­tés menüben a „Kosár ellenőrzése és fizetés” felugró ablakban van lehetőség, természetesen nulla forintért. Egy ingyenes hirdetést magánszemélyként egy felhasználónévvel egyszer vehetünk igénybe.

Nagy kínálat és kereslet várható a lakáspiacon
Fotó: Illusztráció / MW

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!