egyeztetés

2021.03.05. 16:18

A megye összes településén szeretnének fejlesztéseket végezni

A megye valamennyi kistérségében egyeztetnek az újonnan elindult uniós források felhasználásáról.

Tapodi Kálmán

 

Rideg László
Fotó: Tapodi Kálmán

A területfejlesztési pályázati lehetőségeket továbbra is a megyei önkormányzat szakemberei irányítják. Szerdán a majsai kistérségben körvonalazódó tervekről egyeztetett Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Mák Kornél alelnök az érintett települések – Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank – polgármestereivel.

– Az uniós fejlesztési ciklus január elsejétől elindult, de még nincsenek pontos számok a megyei keretről és azon belül sem tudni, hogy melyik kiírásban mekkora összeg szerepel. Az igényeket viszont már felmértük, és a mostani találkozások során pontosítjuk az elképzeléseket és a számokat, mert az igények sokszorosan meghaladják a pénzügyi lehetőségeket. Néhány ötletről már kiderült, hogy a TOP-keretből megvalósítható, de akadnak, amik nem – mondta Rideg László.

– A megyei önkormányzat, ahogy az előző uniós fejlesztéseknél is, az összes településen szeretne fejlesztést elérni,

ezért valamennyi polgármesterrel és önkormányzattal egyeztetünk, hogy melyek számukra a legfontosabb fejlesztések. Mindezzel, az előző ciklushoz hasonlóan, egy alulról építkező folyamatot szeretnénk elindítani. Ez most egy első körös egyeztetés, amelynek végén olyan közös elképzeléseket tudunk meghatározni, hogy melyik járásban melyek a legfontosabb fejlesztési tervek, az úgynevezett zászlóshajóprojektek, amik a közös célt jelentik – mondta el a majsai városházán tartott megbeszélésről Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!