Felújítások

2020.12.09. 19:31

Belülről is megújul a kunfehértói közösségi ház és könyvtár

Befejeződhet a Kunfehértói Közösségi Színtér és Könyvtár teljes körű felújítása. A település 9,97 millió forintot nyert el a Magyar Falu Program tartalék keretéből, a Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás pályázaton – közölte Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Tavaly nyár elejére megvalósult az épület külső felújítása a megyei önkormányzat által irányított területfejlesztési programon keresztül. Az energetikai fejlesztésre kiírt pályázat keretein belül a művelődési ház külső falainak és lábazatának a hőszigetelése készült el, kicserélték a külső nyílászárókat, illetve korszerű víz- és hőszigetelést kapott a lapos tető. Emellett az épület részleges akadálymentesítése is elkészült, új kazánt, radiátorokat és csöveket építettek be.

A külsőleg felújított könyvtár tavaly nyári átadása után pár hónappal a belső terek komfortosabbá tételére is lehetősége nyílt a kunfehértói önkormányzatnak miután a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán közel három és fél millió forintot nyertek. Így a felújítás során kialakítottak egy különálló, megfelelő bútorokkal felszerelt teret a gyerekeknek és a felnőtteknek is.

– A most elnyert támogatásból kicseréljük a belső nyílászárókat, a folyosók új, modern, időtálló burkolatot kapnak. A földszinti és az emeleti vizesblokkokat teljesen felújítjuk, illetve új belső festést is kap majd az épület, így végre kívül-belül megújult, igazán szép környezetben várjuk majd a közösségi ház és a könyvtár látogatóit – nyilatkozta a baon.hu-nak Huszár Zoltán, a település polgármestere.

A tavaly nyáron külsőleg felújított épületet most belülről is korszerűsítik
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!