beruházás

2020.11.04. 12:59

Ötszáz adagos közkonyha és egy zöldségfeldolgozó is épül Dunavecsén

Zöldségfeldolgozót és ötszáz adagos közkonyhát alakítanak ki a régi mozi épületében Dunavecsén. A bontási munkálatok már befejeződtek, megkezdődött a belső terek falazása, illetve a tetőszerkezet javítása.

Gulyás Sándor

– A gazdaságélénkítő programon belül az idei évben két nagyobb beruházás valósul meg városunkban, melynek egyike az ötszáz adagos közkonyha és zöldségfeldolgozó felépítése. A beruházás költségeit a Belügyminisztériumtól elnyert 150 millió forintból fizeti ki önkormányzatunk – mondta el hírportálunk kérdésére Vörös Sándor polgármester.

A fejlesztésnek köszönhetően több mint tíz új munkahely jön létre Dunavecsén. A létesítmény a tervek szerint jövő év februárjában kezdi meg működését.

– A másik projektünk a térfigyelőkamera-rendszer kiépítése. Az elhelyezésre kerülő, rendszámfelismerésre is alkalmas készülékek a belső forgalmat és a bejövő utakat figyelik. A tervek szerint összeköttetésben lesznek a Belügyminisztérium központi, rövidesen kiépülő figyelőrendszerével, így a hatóságok másodpercek alatt kideríthetik egy-egy keresett személyről vagy autóról, hogy korábban hol jártak. A beruházás harmincmillió forintba kerül – tette hozzá Vörös Sándor városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!