bővítés

2020.07.27. 15:49

Négy ingatlant vásárol meg Kalocsán az Anda

Termelési és raktározási kapacitását szeretné növelni Kalocsán az Anda Present cégcsoport, ezért az alá tartozó Logomatic Kft. több, az üzeméhez közeli földterületre tett vételi ajánlatot, amit a legutóbbi ülésén tárgyalt és el is fogadott a képviselő-testület.

Gábor János

A vállalkozás 12 millió forintot fizet a városnak 

Forrás: Petőfi Népe

Az önkormányzat feltételekhez kötötte az ingatlanok eladását: azt kívánják szerződésbe foglalni, hogy a célul kitűzött gyártó- és csomagolóegység megépítése két éven belül, üzembe helyezése pedig legkésőbb öt éven belül történjen meg.

– Négy darab földterületet érint a vételi ajánlat, azonban ebből jelenleg három értékesíthető – mutatott rá dr. Filvig Géza polgármester. Az egyik kérdéses ingatlan végül azért marad ki a csomagból, mert azon „a jelenleg hatályos rendezési terv alapján szabályozási vonal van, út céljából”.

– Az Anda Present most újra befektet, aminek nagyon fontos az üzenete, mert ha valakinek van befektetési, illetve újra befektetési kedve, akkor az azt jelenti, hogy elégedett a gazdasági környezettel és jól érzi magát az adott telephelyen. Ez egy jó visszajelzés – mondta a polgármester.

A szintén felszólaló Simon Zoltán alpolgármester hangsúlyozta: szerinte a vásárlás a cég részéről bizalmat jelent a város felé, ahol megfelelő munkaerőbázisra talált. A lakosságnak szintén jó a bővítés, mivel további munkalehetőségeket teremthet, míg a város nem csak a vételárral jár jól, hanem azzal is, hogy „hasznosulnak a területei, nem pedig parlagon hevernek”. Emlékeztetett: a budapesti székhelyű vállalkozás itt 5–6 éve van jelen, és dinamikusan fejlődik, az ajánlatának pedig örülni kell, hiszen Kalocsa a termeléssel is plusz bevételhez jut majd.

A 3025/55, 3025/56 és 3025/57 helyrajzi számú ingatlanokért, a hat hónapnál nem régebbi értékbecslés szerint (599–630 forintos négyzetméteráron), összességében 12,2 millió forintot fizet a városnak az Anda, a szerződéskötést követő nyolc napon belül. A napirendi pont szövege megjegyzi: mivel az ingatlanok egyedi bruttó értéke nem haladja meg a 25 millió forintot, versenyeztetési eljárás lefolytatására nincs szükség.

A vállalkozás 12 millió forintot fizet a városnak
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!