beruházás

2020.05.29. 17:48

A gyümölcsfeldolgozó a jánoshalmi ipari parkban épül fel

Befejezték a tervezett gyümölcs- és zöldségfeldolgozó üzem építésének alapozó munkálatait a jánoshalmi ipari park területén. Készen vannak a terület megközelíthetőségét segítő utak, a kerítés, az áramellátást biztosító trafó és a térbetonozás. Adott a víz, a gáz, illetve a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetése is.

Pozsgai Ákos

Elkészültek az utak és a kerítés is

Forrás: PN

Fotó: Pozsgai Ákos

Ezzel lezárult az építkezés első szakasza, a műszaki átadás megtörtént. A munkálatok elvégzését az önkormányzat nevében Czeller Zoltán polgármester személyesen ellenőrizte és megköszönte a kivitelező cég vezetőjének és munkatársainak. A gyümölcsfeldolgozó építési munkálatainak második és harmadik ütemére, a feldolgozó és a hűtőház felépítésére, valamint a berendezések beszerelésére a kivitelező cég kiválasztása jelenleg folyamatban van.

Az önkormányzat korábban a helyi iparterület fejlesztésére 250 millió, az agrárlogisztikai központ építésére 450 millió, a jánoshalmi ipari park területén napenergia hasznosítására és villamos energia előállítására 439 millió forintot nyert pályázatokon.

Elkészültek az utak és a kerítés is
Fotó: Pozsgai Ákos / PN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!