Jasmine Esperidion

2022.01.17. 13:55

Otthon érzi magát hazánkban a magyar férjével Dunafalván élő, filippínó hölgy

A filippínó hölgy, Jasmine Esperidion és magyar férje, Arató Endre kezdetben Pécsett éltek. Majd a koronavírus-járvány kezdetekor a férfi szülőfalujába költöztek és jelenleg Dunafalván élnek.

Márton Anna

Arató Endre és felesége, Jasmine Esperidion a kislányukkal Dunafalván

Forrás: Márton Anna

A Fülöp-szigetekről költözött Magyarországra egy fiatal filippínó hölgy, Jasmine Esperidion, aki ma boldog feleség és egy kilenc hónapos kislány édesanyja. Arató Endrét öt évvel ezelőtt ismerte meg, az első találkozás már meghatározó volt, kis idővel utána úgy döntöttek, hogy összekötik az életüket. A fiatalokat – akik öt évvel ezelőtt az online térben ismerkedtek meg – a kezdetekről, a hölgyet a magyarországi tapasztalatairól és a filippínók titkairól kérdeztük. 

– Kezdetben csak online beszélgettünk, majd hat hónap után én kilátogattam a Fülöp-szigetekre. A párom San Pedróban született, ez a főváros, Manila vonzáskörzetébe tartozik. Mi ott találkoztunk, megismertem a szüleit és a testvéreit. Ott eltöltöttünk pár napot, majd elutaztunk a Palawan és a Boracay szigetre. Ezek igazi turistaparadicsomok, a világon a leggyönyörűbb szigetek közé tartoznak – emlékezett vissza a kezdetekre Arató Endre. 

Ott már egyértelmű volt, hogy ezt a kapcsolatot szeretnék folytatni és komoly terveket szövögettek. Ami biztossá tette a filippínó származású fiatal lány döntését, az az volt, hogy megismerte a magyar férfi családját, barátait, és érezte Endre őszinte ragaszkodását. 

– Szeretem Magyarországot, mert Endre magyar. Aranyos, szimpatikus, igazi gavallér. Magyarország egy gyönyörű hely. Nagyon eltérő az éghajlat, ez is újdonság nekem. 

Számomra a magyar kultúra, a gyönyörű épületek nagyon vonzóak voltak első látásra 

– mondta Jasmine. 

Kezdetben Pécsett éltek, majd a koronavírus-járvány kezdetekor a férfi szülőfalujába költöztek és jelenleg Dunafalván élnek. – Mindenhol nagyon jól éreztük magunkat – tette hozzá a feleség, aki miután megkapta a letelepedési és a munkavállalási engedélyt, egy informatikai szolgáltató cégnél kapott munkát. 

– Nagyon szerencsés vagyok, mert találtam egy remek állást az angoltudásomnak köszönhetően. Az angol nekem a második nyelvem, mi a Fülöp-szigeteken az iskolában angolul tanultunk, de az anyanyelvem a filippínó – fogalmazott Jasmine. 

– Ami nagyon tetszik neki, hogy itt más az éghajlat is. Nekik Magyarország ugyanolyan egzotikumnak számít, mint egy európainak a Fülöp-­szigetek – mondta Arató Endre. 

Arra a kérdésre, hogy mi a titka a filippínó embereknek, mitől olyan vidámak, kedvesek, kiegyensúlyozottak, Jasmine csak annyit mondott, hogy bár nekik is megvannak a mindennapi problémáik, nem aggódnak túlzottan a nehéz helyzeteken.  – Azt hiszem, a mentalitásunk annak köszönhető, hogy mi mindig hiszünk abban, hogy minden jóra fordul. Erős az Istenbe vetett hitünk is. Mi katolikusok vagyunk, sokat imádkozunk – részletezte Jasmine, majd végül hozzátette, hogy nagyon szereti a magyar embereket, úgy érzi, jól döntött, amikor Magyarországra költözött. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!