Jákob Zoltán / Szabadszállás

2022.10.26. 18:45

Elképesztő, miből lett milliárdos Magyarország 37. leggazdagabb embere - videóval

Egy olyan piaci rést talált, mely még a dédunokái jövőjét is megalapozza.

baon.hu

Jákob Zoltán.

Forrás: Jákob Zoltán hivatalos Instagram-oldala

Jákob Zoltán, a Jacobs Holding Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a kedd reggeli Mokkában mesélt arról, hogyan vált az ország 37. leggazdagabb emberévé – figyel fel rá a tenyek.hu.

Az üzletember Szabadszálláson született és a Műszaki Egyetemen végzett tanulmányai miatt Budapestre költözött. Először az építőmérnökként kezdett tevékenykedni, majd körömépítő mérnökként alkotott maradandót. Egy ismerősének segített a szépségiparban, amikor rádöbbent arra, mennyire dübörög az üzlet, majd belevágott.

Úgy vélte, ha legalább annyi jövedelme származik a köröm-üzletből, mint az építőiparból, akkor már megérte. Azonban Zoltán akkora piaci rést tömött be újításával, hogy jócskán felülmúlta a várakozásait. Kiépítette Magyarország vezető körömiparágát, mely Olaszország és Románia legnagyobb exportőre lett.

Jelenleg szakmájának a szépségiparon belüli fejlesztést és marketinget tekinti. Kitért arra is, hogy a fejlesztés inkább mérnöki munka, ahol vegyészekkel dolgozik, a marketing pedig azt igényli, hogy a nők fejével gondolkozzon.

Míg az első munkahelyén az egyetemi ösztöndíjától is kevesebbet, 50 ezer forintot keresett, addig ma a becsült vagyona több mint 43 milliárd forint.

A videóban elhangzik, hogy gyerekkorában mindig más munkáról álmodott, először rendőr akart lenni, de később a tanári pályát ajánlották neki, végül mérnöki szakmát választotta, ahol az építkezés után, inkább a körömépítést választotta.

Mint elmondja, belecsöppent a szépségiparba, a körömépítésbe, amikor egy ismerősének segített és ezzel a munkával nagyon elégedett.

Az üzletember a beszélgetés során feleleveníti a kezdeti nehézségeket és az eddig sikereit is elmeséli.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!