Jégkorong

2022.04.13. 10:33

Galló Vilmos sérülés miatt nem játszhat

Részleges combizomszakadás miatt Galló Vilmos, a magyar jégkorong-válogatott erőssége nem játszhat a május 3-8. közötti divízió I/A-világbajnokságon.

A Linköping HC csatára szerdán az MTI-nek elmondta, jelenleg Budapesten kezelik, és szombaton tér vissza Svédországba folytatni a rehabilitációt.

Sajnos nem lesz vb-szereplés

– tette hozzá a 48-szoros válogatott.

Galló a 2021/22-es idényt a Luleában kezdte, 16 mérkőzésen 5 pontot (2 gól, 3 gólpassz) szerzett, majd november 14-én Linköpingbe szerződött, ahol 27 találkozón 9 pontig (5, 4) jutott. A válogatottban két összecsapáson három gól és egy gólpassz volt a mérlege.

Három héttel a klubszezon befejezése előtt egy mérkőzésen kaptam egy ütést a térdemre, és a combizom részlegesen elszakadt, ott, ahol a térddel érintkezik. Próbáltam gyorsan visszatérni, játszottam is a következő meccsen, de akkora volt a gond, hogy utána már nem tudtam szerepelni. Hosszabb rehabilitáció vár rám, ezért sajnos nem tudok részt venni a világbajnokságon

– fogalmazott Galló a szövetség honlapján. Hozzátette: a vb-n jó esély kínálkozik a feljutásra.

Sean Simpson szövetségi kapitány együttese a vb előtt négy felkészülési mérkőzést játszik: csütörtökön Miskolcon Ukrajna, jövő kedden Székesfehérváron Szlovénia, jövő csütörtökön Káposztásmegyeren ismét Ukrajna, majd április 28-án ugyanitt a Koreai Köztársaság lesz az ellenfél.

A ljubljanai vb-n a magyarok május 3-án a dél-koreai, 4-én a litván, 6-án a házigazda szlovén, 8-án pedig a számos székely hokissal felálló román válogatottal csapnak össze. Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

 

Borítóképünkön Galló Vilmos. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában