Digitális agrárstratégia

2019.02.18. 10:29

Mezőgazdasági „csodaszer” a precíziós gazdálkodás

Az új technológiák megismertetésében ad segítséget a PREGA konferencia és kiállítás.

Forrás: Shutterstock

Precíziós gazdálkodásra van szükség Magyarországon a mezőgazdaság kibocsátásának érdemi növeléséhez. Az erről szóló konferencia, a PREGA kedden kezdődik Budapesten – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A precíziós gazdálkodás a digitális megoldások alkalmazását jelenti a mezőgazdaságban, a fejlesztések arra irányulnak, hogyan lehet versenyképesebb módon gazdálkodni,

az eredményességet növelni, úgy, hogy közben a környezeti fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt helyeznek – fogalmazott a NAIK főigazgatója.

Gyuricza Csaba közölte, Magyarországon a szántóterületek nagysága meghaladja a 4 millió hektárt, ebből

néhány 10 ezer hektárra tehető a precíziós gazdálkodással művelt mezőgazdasági területeknek a nagysága.

Bolyki Bence, a PREGA főszervezője elmondta, hogy az idei konferenciát a stratégia, tervezés és a gyakorlat köré építették fel, ezáltal a résztvevők megismerkedhetnek például az ország digitális agrárstratégiájával és az egyes precíziós gazdálkodást alkalmazó termelők tapasztalataival is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában