Végső búcsú

2022.01.28. 10:51

Döntöttek, ide temetik Csollány Szilvesztert

Az olimpiai bajnok ezer szállal kötődött szülővárosához.

Ezer szállal kötődött Sopron városához a koronavírus-betegségben hétfőn elhunyt Csollány Szilveszter. Az olimpiai bajnok tornász itt született, s noha pályafutása során megfordult az Újpest, a Dunaferr és a Honvéd klubjában is, visszavonulása óta Magyarországon többnyire a Hűség városában élt. A Bors információja szerint a végső nyughelye is Sopronban lesz, noha a búcsúztató időpontjáról s annak módjáról egyelőre nem született döntés. Csak arról, hogy a tornász végleg hazatér...

 

„A család egyértelműen Sopron mellett döntött, de nem kizárt, hogy a végső szertartás előtt lesz egy búcsúztató Budapesten is”

– nyilatkozta lapunknak egy, a neve elhallgatását kérő informátor.

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság jelentette ki, hogy saját halottjának tekinti Sydney aranyérmesét. Ez azt is jelenti, hogy részt vesz a végső búcsú szervezésében is. A magyar sport több nagy olimpiai bajnoka is a Farkasréti temetőben nyugszik, ezért kerülhetett szóba Budapest. Csollány családja – felesége és két kisebbik lánya –, valamint szinte az összes rokona azonban Sopronban él, ezért nem is születhetett más döntés. Szilveszter édesanyja szintén a megyében, Győrben lakik, ő onnan látogathatja majd fiatalon elhunyt fia végső nyughelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában