Gazdaság

2008.03.13. 17:09

Kis türelmet kérünk!

Jövő héten hétfőn kezdődik meg a kiskunhalasi fürdő rekonstrukciója. A 25 millió forintos, három hétig tartó beruházásban a tervekkel ellentétben nem vesznek részt a Garbai-iskola szakmunkástanulói.

Sebestyén István

Jövő héten hétfőtől három hétre bezárja kapuit a kiskunhalasi termálfürdő.
A Halasi Városgazda Zrt. - amelyhez az üzemeltető Halasthermál Kft. tartozik - 25 millió forintot költ a létesítmény fejlesztésére. A kettő közül a régebbi szauna megszűnik, így bővíteni tudják a női öltözőt.
Nem csak itt, hanem a férfi öltözőben is lesz hideg-meleg vizes zuhanyzó, illetve egyedi, kulcsos öltözőszekrények is a vendégek rendelkezésére állnak majd.
A csarnok szaunája mellé merülőmedence épül, újdonság lesz a gőzkabin, valamint egy infraszauna kialakítása is a tervek között szerepel. Ezen kívül megoldják a külső nagymedence vízének 26 fokon tartását, a használt termálvíz hőjének hasznosításával, így a medence késő őszig használható lesz.

A korábbi elképzelésekkel szemben a Garbai Sándor Szakképző Iskola szakmunkás tanulói mégsem vesznek részt a munkálatokban. A Halasi Városgazda Zrt. kettős céllal tervezte bevonni a diákokat: egyrészt csökkentek volna a kivitelezés költségei, másrészt az iskola is plusz bevételhez jutott volna. Poór Csaba, a Zrt. kommunikációs igazgatója érdeklődésünkre most azt mondta, az iskola kapacitáshiány miatt nem tudja vállalni a rövidhatáridős - három hét alatt elvégzendő - szakmunkákat.

Sebestyén István -->

Címkék#gazdaság

Ezek is érdekelhetik