Katar 2022

2022.11.28. 21:58

Bruno Fernandes góljaival nyert Portugália

Portugália-Uruguay összecsapással zárult a világbajnokság második köre. Bruno Fernandes duplázott Uruguay ellen, így biztos továbbjutó a csoportból.

Baon.hu

Rodrigo Bentancur hatalmas helyzete

Forrás: Getty Images/2022 Getty Images/Lars Baron

Az első fordulóban Uruguay gól nélküli döntetlent játszott Dél-Korea csapatával, míg Portugália 3-2-re győzte le Ghánát.

Uruguay előtt adódott először lövőkísérlet, Mathias Olivera lövése jócskán kapu mellé ment. A túloldalon Ronaldo tette vissza vállal a labdát, majd William Carvalho lőtt kapásból, de a befejezés gyengére sikerült. A 11. percben egy Uruguayi szöglet után emelkedett Giménez, de Costa ki tudta emelni a léc alól. Öt minutummal később Joao Felix lőtt 16 méterről, de a labda megpattant Giménez lábán. A 30. percben Rúben Neves beadása után Bruno Fernandes fejelt kapura. Két perccel később a saját térfeléről indult meg Bentancur, majd becselezte magát a 16-oson belülre, de Diogo Costa bravúrral védett. A 35. percben ismét az uruguayi középpályás érkezett, de nem ment kapura a labda. A 37. percben Ronaldo került helyzetbe az ötösön, de Rochet is a helyén volt. A szünetig maradt a 0-0.

A második félidőben egy kontratámadás után Joao Félix lőtt oldalhálót. Az 54. percben megszerezte a vezetést Portugália, Bruno Fernandes beadásába Cristiano Ronaldo próbált beleérni, de nem ért hozzá, így is védhetetlenül kötött ki a labda az uruguayi kapuba (1-0). Később egy labdaszerzés után Nunez lőtt kapura távolról, amit Diogo Costa könnyedén fogott. A 75. percben a frissen beálló Gomez lövése csattant a kapufán. Három perccel később egy szabadrúgás után Luis Suárez elé került a labda, de az oldalhálót találta el. Ezután De Arrasceta indult be, de nagyon rosszul lőtt, így Costa védett. A hajrába Valverde lőtt kapura 20 méterről, de messze fölé ment. Majd büntetőhöz jutott Portugália, Bruno Fernandes osztott ki egy kötényt a tizenhatoson belül, de az uruguayi védő kézzel ért a labdához. Fernandes pedig belőtte a tizenegyest (2-0). A hosszabbítás nyolcadik percében Fernandes érkezett egy beívelt labdára, de érkezett az uruguayi kapus, pillanatokkal később ismét a portugál támadó előtt adódott lehetőség, de kipattant a kapufáról a löket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!