Katar 2022

2022.11.24. 15:55

A kevés helyzet gól nélküli döntetlent hozott

Az ötödik nap második mérkőzésén a H-csoport nyitómeccsén Uruguay fogadta Dél-Koreát. A küzdelem dominált a mérkőzésen, de nem született kaput eltaláló lövés.

Baon.hu

Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A mérkőzést két veszélytelen szöglettel indította Korea. Bár lendületesen kezdődött a meccs, sok hibát ejtettek a csapatok. A 12. percben Vecino csúsztatását fogta Kim Szung Kju. Négy perccel később Kim Dzsin Szu bal oldali beadása szállt el az uruguayi kapu fölött. A túloldalt Fede Valverde kapott hosszú indítást és egy pattanás után ballal lőtt kevéssel kapu fölé. A 26. percben Szon villant meg, a Tottenham sztárja két remek csel után lőtt, de a labda elakadt a blokkoló védelemben, majd kontrázott az ellenfél, óriási lendülettel indult meg Uruguay, de Nuneznek hosszú volt Oliveira passza. A 33. percben hatalmas helyzet maradt ki a koreai oldalon, Hvang I Dzso kilenc méterről kapu fölé bombázta a labdát. A félidő hajrájában közel állt a vezetés megszerzéséhez Uruguay, előbb Suarez elől mentett hatalmasat a koreai védelem, majd egy szöglet után Godín fantasztikus ütemben ugrott fel fejelni de a jobb kapufát találta el.

Az 52. percben Szon került helyzetbe, de Gimenez remek mozdulattal szerelte. Tíz perccel később remekül indították Nunezt, de jó ütemben érkezett a kapus az uruguayi támadó beadására. Beszorította Koreát az uruguayi válogatott, a 69 percben Cavani fordult kapura a 16-oson belül, de résen volt a védelem. A 80. percben Nunez próbálkozott távolról, de lövése elment a kapu mellett. A 87. percen Cavani fejese kerülte el a kaput. Egy perccel később Valverde óriási erejű lökete is csak kapufát talált. Majd a túloldalon Szon is megpróbálkozott egy távoli lövéssel az uruguayi védők gyűrűjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!